De meisjes hebben (b)rokjes aan…

Sint Maarten… wat keek ik daar naar uit toen ik op de basisschool zat. Samen met een vriendinnetje het dorp door om zo veel mogelijk snoep op te halen. Bij ons in de straat kreeg je niet één snoepje, maar soms wel een puntzak vol. Het heeft toch zo z’n voordeel om een beetje afgelegen wonen. Nu begint voor ons op nieuw het feest weer. Lars is inmiddels alweer bijna 4 en zingt ‘Sint Maarten’ uit volle borst. Al hebben de meiden ‘brokjes’ aan. Achja, zijn super vrolijke dansje die hij opvoert tijden het zingen maakt alles goed.

Lampion EgelAfgelopen maandag begon de pret al met het bekijken van Lars zijn lampion op de peuterspeelzaal; de lampionnenavond. Lars dacht dat hij z’n lampion al mee mocht nemen. Even een pruillip…maar een spekje van Juf Anneloes maakte alles weer goed.
Vandaag kreeg hij dan eindelijk zijn lampion mee die hij mij na werktijd dan ook vol trots liet zien.
Vanmiddag kon Lars niet wachten. ‘Mama, wanneer gaan we eten?’ Stond het eten op tafel…’Mijn buikje zegt, ik hoef niet meer!’. Of te wel..hup schoenen aan, jas aan en lampion mee. Op pad om snoep te scoren.

Samen met z’n vriendjes heeft Lars uit volle borst gezongen (en gedanst). En weer veel te veel snoep opgehaald. Wij hebben genoeg in huis voor de komende tijd. De buit moest natuurlijk wel even goed bekeken worden en via facetime gedeeld worden met oma.
Je kunt natuurlijk niet naar bed voordat je ook wat lekkers hebt gehad van al het opgehaalde snoep. Zoals beloofd mocht Lars nog iets lekkers kiezen, daarna was het dan toch echt bedtijd.

Snoep delen

Na een kus en een knuffel vroeg Lars nog heel lief ‘Hoe lang moet ik nog wachten tot het weer Sint Maarten is?’ Lieverd, dit duurt nog een heel jaar. Maar niet getreurd. We gaan gewoon verder met deze drukke periode. ’s Zaterdag komt Sinterklaas alweer aan. Ohnee…die vind je (nog) niet zo leuk. Maar hoofdpiet komt gelukkig ook. Daar is hij dan wel weer grote fan van.

 

2 comments

  1. Haha, kun je nagaan, wij hebben het dubbele aan snoep! Plus twee My little pony’s en twee dierenkussens. Pure verwennerij bij opa en oma en oma!!

    1. De meiden hebben het dus goed voor elkaar! 😊

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.