Sinterklaas Assen Intocht

Hoera, daar is Pakjesboot 12!

Na al een week elke avond kijken naar het Sinterklaasjournaal is het dan eindelijk zover. De intocht van Sinterklaas. Vandaag kwam hij bij ons in Assen aan.

Het was al vroeg vanochtend. Lars vond het erg spannend, maar had ook erg veel zin om naar de intocht toe te gaan.  Rond elven was het dan eindelijk zover. Pietenmuts op, de auto in en naar de stad toe.

De parade zag er ook dit jaar weer mooi uit! Leuk om te zien hoe Lars steeds bewuster het Sinterklaasfeest meemaakt. Flink zwaaien naar Sinterklaas en de Pieten.
Na de aankomst was het tijd om even op te warmen. Niet te lang,  al snel wilde Lars weer verder om te high-fiven met de Pieten en te kijken naar de Sint. Met na druk op kijken, want Lars mocht een handje geven…maar hij durfde niet. Het is ook wel erg spannend allemaal! Terwijl Lars genoot van het hele feest lag Thom lekker te slapen in de kinderwagen. Natuurlijk wel als een prachtig Pietje (heel af en toe liet hij z’n oogjes even zien).

Ter afsluiting nog een paar rondjes in de draaimolen en toen was het toch echt wel tijd om weer naar huis te gaan.

Sinterklaas Assen Lars Draaimolen

Terwijl de jongste nu eindelijk wakker is en in de box ligt te kraaien, ligt de oudste kapot op de bank. Wat wil je na zoveel indrukken! Straks als hij wakker is gaat het feest nog een klein beetje verder. Dan zetten we de landelijke intocht nog even aan de televisie en  er ligt nog een reuze speculaaspop op hem te wachten met een hoop versiersels. Samen gaan we deze pop voorzien van een mooi laagje suikergoed.

Liefs Lisa

PS: Nu kan ik lekker even wegkruipen met een haakwerkje. Heerlijk toch zo’n middag!

Pietje Thom Slapen op de bank

1 comment

  1. Marinde en Joëlle liggen al sinds half drie op bed. Het is nu half vijf en het is nog steeds stil boven. Hoezo spannend? 😉

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.