gehaakte vlaggetjes

Oude haakwerkjes uit de doos

Inmiddels is Thom, de jongste in huis, alweer 5 maanden. ’t Is alweer even geleden, maar tijdens mijn zwangerschap heb ik flink gehaakt. We wisten niet of we een jongen of een meisje zouden krijgen. De babykamer moest dan ook neutraal worden. Geen probleem!

Mint en taupe vind ik erg mooi. Zo ziet de kamer van Tom er dan ook uit. En natuurlijk ook met enkele gehaakte accessoires.

babykamer Vlaggetjes en wiegdeken

Patroon vlaggetjes

Je begint met een opzetlus en daarna haak je drie lossen. Haak een vaste in de eerste losse. Je hebt nu de eerste en de tweede toer gehaakt. Vanaf nu herhaal je het steeds: keer je werk, haak een losse. Haak in elke losse van de vorige toer een vaste, in de laatste vaste van de vorige toer haak je twee vasten. Dit herhaal je tot je vlaggetje zo groot is als je wilt.

Ik heb met dezelfde kleur nog een rand vasten om het vlaggetje heen gehaakt. Dit kun je natuurlijk ook met een andere kleur doen. De vlaggetjes heb ik aan een lange lijn met lossen gehaakt.

Patroon dekens

De deken haakte in met de Ripple-Stitch. Het patroon heb ik gevonden op de blog van Aterlier Eigenhandig.

Ik vond het niet leuk om alles neutraal te houden. Dus heb ik tijdens mijn zwangerschap ook twee dekens gehaakt in de kleuren van de kamer met marineblauw in de ene deken en oud-roze in de deken.

Ik heb deze dekens gemaakt met Stylecraft Weekender. Ik gebruikte er de ‘blanket-stitch’ voor. Dit patroon haalde ik van de blog van Karin aan de haak. De dekens zijn ongeveer 70×90 cm. Inmiddels beide ook voorzien van een label!

Deken blanket-stitch blauw Deken blanket-stitch roze

De blauwe is inmiddels in gebruik genomen. De roze ligt een beetje te verstoffen. Dus geinteresseerd? Neem even contact op!

Liefs Lisa

4 comments

    1. Bedankt, Lianne =)

  1. Wat een knappe haakwerkjes! Ziet er allemaal lekker zacht en teder uit 🙂
    Hopelijk vind je een bestemming voor het roze deken!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.