kerstdiner voorgerecht hoofdgerecht nagerecht

Kerstdiner op school

Uitgeblust. Zo voelde ik me. Het was een gezellige, maar ook een drukke avond. Gisteravond hadden we op school ons jaarlijks kerstdiner. Elke leerling maakt thuis iets lekkers voor (een deel van) de klas. 22 chique geklede kinderen kwamen ’s avonds naar school, wat hebben we heerlijk zitten smullen.Er stonden weer allerlei lekkernijen op ons lopend buffet. De klas stond opgesteld als een heus restaurant. Tafel voor tafel konden de kinderen naar het buffet om daar wat lekkers op hun bord te doen. Een echt drie-gangen diner. Voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. En dat allemaal door de klas gemaakt (of door mama of papa natuurlijk 😉 ).

Afgelopen weken konden de leerlingen aangeven op een kerstbal wat ze gingen maken en of dit bij het voor-, hoofd- of nagerecht hoorde. Deze kerstbal konden ze ophangen op een kerstboom die op de deur van de klas hing.

Toen de leerlingen vrij waren, na schooltijd dus, heb ik samen met wat hulp de klas een beetje anders ingericht. De leerlingen mochten zelf kiezen met wie ze in een groepje zaten. De tafels werden gedekt en de kaarsjes en kerststukjes (ook door de leerlingen zelf gemaakt) werden op tafel gezet.

’s Avonds werden alle lekkernijen gebracht en daarna kon het kerstdiner beginnen. Ook mijn eigen gemaakte kerstboom-meringues zette ik bij alle hapjes neer. (En ze vielen in de smaak! Hoe ik ze maakte kun je binnenkort lezen.)

kerstdiner school

Nadat alle leerlingen weer naar huis waren hebben wij met het team (en de OR) nog een borrel gedronken om zo deze geslaagde dag (en het jaar 2015 alvast) af te sluiten.
Vierde jij ook Kerst op je werk?

Liefs, Lisa

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.