Inloop

Kleine jongetjes worden groot

Over een paar weken is het dan echt zover, Lars wordt 4 jaar oud. Een cliché, maar echt waar. Wat zijn de afgelopen jaren snel voorbij gevlogen. Vandaag is hij voor het eerst naar de basisschool om een ochtendje te wennen.Ik kan me nog als de dag van gisteren herinneren dat ik wist dat ik zwanger was. (Ron en ik waren op die dag precies 5 jaar bij elkaar.) En de dag dat Lars geboren is, die zal ik nooit meer vergeten. Nu wordt onze grote jongen alweer bijna 4. Voordat het echte schoolse leven voor hem zal beginnen mag hij eerst een aantal dagen komen wennen. En vandaag is de eerste keer.

Gisteren, voor het slapen gaan, had hij het weer over ‘zijn’ basisschool (nee, mama..NIET die van jou!). Hij heeft er zin in. (En is er ook ECHT aan toe!) Vanochtend heb ik hem naar school gebracht, schooltas mee met een beetje drinken en wat fruit. In de klas een dikke kus en toen mocht ik wel weg gaan (niks even voor het raam zwaaien, hij had het al veel te druk). Vandaag ben ik mama, geen juf. Ik dacht dat ik het niet zo vreemd zou vinden…maar nu ik hier thuis een blogartikel zit te typen terwijl Thom lekker in de box ligt te spelen vind ik het toch wel erg stil. Niemand die nu mijn aandacht nodig heeft, geen Halli Galli of Mens Erger Je Niet op de vroege ochtend. Rustig achter de laptop met een kopje koffie. Ik geloof dat ik hier wel aan kan wennen.

Ik ben benieuwd met welke verhalen Lars straks thuis komt van school. We gaan weer een nieuwe fase in.

Liefs, Lisa

Naar de basisschool

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.